به گزارش خبرگزاری مهر، منصور ستوده یکشنبه در کمیته راهبردی مدیریت آب شهرستان همدان در محل فرمانداری همدان با اشاره به اقدامات انجام شده در زمینه تأمین اضطراری آب شهر همدان با همکاری اظهار کرد: این روزها، با بی سابقه ترین وضعیت خشکسالی و کمبود منابع آب در مرکز استان مواجه هستیم.
وی با اشاره به این موضوع مطرح کرد: در حال حاضر، میزان ذخیره فعلی موجود در سد اکباتان ۴.۷ میلیون متر مکعب است که از این میزان حدود ۲ میلیون متر مکعب هم بعنوان حجم مرده قابل استفاده نیست.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای همدان با تاکید بر اینکه با برنامه ریزی های به عمل آمده و اقدامات صورت گرفته از زمستان سال گذشته، سعی شد تا میزان برداشت آب از سد اکباتان را کاهش داد، گفت: هم اکنون، میزان برداشت آب این سد را از ۱۲۰۰ لیتر در ثانیه به ۸۹۰ لیتر کاهش دادهایم و این برنامه ریزی خشک شدن سد اکباتان در تابستان را سه ماه به تأخیر انداخت.
ستوده با بیان اینکه به منظور ذخیرهسازی آب سد اکباتان چاههای آب استیجاری کشاورزان وارد مدار میشوند، ادامه داد: ۲۶ حلقه چاه آب کشاورزی توسط تیم مشترک آب منطقهای و آبفا با همکاری فرمانداری همدان، دادستان همدان و سایر مسئولین، قابل استفاده به منظور اجرای طرح اضطراری تأمین آب شرب شهر همدان شناسایی شد.
وی افزود: هم اکنون، تعداد ۵ حلقه چاه آب شرب طرح اضطراری و ۵ حلقه چاه کشاورزی اجارهای با ظرفیت حدود ۲۰۰ لیتر در ثانیه وارد مدار شده است و تلاش ما و شرکت آبفا این است که بخش عمدهای از کسری آب شرب همدان را ناشی از خشک شدن سد اکباتان ازمنابع مختلف تأمین کنیم.
وی در ادامه، خواستار همکاری شرکت توزیع برق استان همدان در راستای تسهیل در برقی کردن و بهره برداری برخی از چاههای کشاورزی استیجاری شد و خاطرنشان کرد: تعداد قابل توجهی از بهره برداران چاههای کشاورزی ضمن اعلام آمادگی، همراهی لازم را در این عرصه دارند و شرکت آب منطقهای همدان و آبفا نیز حمایتهای لازم از این کشاورزان را در دستور کار دارد.
وی خاطرنشان کرد: کشاورزانی که همکاری لازم را با شرکتهای آب منطقهای و آبفا برای اجاره چاههای خود داشته باشند؛ در آینده مشمول امتیازات و سایر مساعدتهای این دو شرکت خواهند بود.
نظر شما